Co na sebe na ateliérové vánoční focení?

Plánujete vánoční focení a přemýšlíte, co si obléct, abyste na fotkách vypadali skvěle a cítili se pohodlně? Mám pro vás pár tipů, jak vybrat to nejlepší oblečení, které podtrhne kouzelnou atmosféru Vánoc.


1. Barvy

Na focení volte teplé, tlumené barvy jako vínovou, krémovou, zlatou, hnědou nebo tmavě zelenou. Tyto odstíny krásně ladí se zimní atmosférou a přinášejí do fotky pocit pohody. Vyhněte se výrazným vzorům, nápisům nebo křiklavým barvám, které by mohly odvádět pozornost od vás a rodinné atmosféry.


2. Textury a vrstvy

Vrstvení a různé textury jsou pro zimní focení ideální! Svetrovina, vestičky, nebo třeba šály nejen zahřejí, ale také přidají fotkám hloubku a zajímavost. Svetrové materiály dodají fotce krásnou texturu, která skvěle ladí s vánočním dekorem.

3. Boty

V ateliéru fotím většinou bez bot, takže na fotky doporučuji buď jednobarevné, nenápadné ponožky, nebo být naboso. Barevně sladěné ponožky s outfitem budou na fotkách vypadat nenuceně a přirozeně.

4. Jak sladit rodinu

Celou rodinu nemusíte oblékat do stejných barev nebo do stejného stylu. Lepší je zvolit barevnou paletu, která vám sedí, a každý člen rodiny může mít oblečení v trochu jiném odstínu. Pokud někdo z rodiny bude mít vícebarevný kousek oblečení, například károvanou košili, zbytek rodiny slaďte do barev, které se v té košili objevují.

4. Jak sladit rodinu

Přikládám příklad, jak se sladit k takto oblečenému chlapečkovi. Alfík má na sobě svetr se vzorem, proto už bych to dál se vzory u dalších členů rodiny moc nepřeháněla. Pokud se jedná o čtyřčlennou rodinu, ostatní bych ladila k němu. Maminka by mohla mít svetrové šaty v barvě nejširšího pruhu na svetru, sestřička hnědé šatičky a tmavě zelenou čelenku, tatínek hnědé triko s rozepnutou béžovou košilí. V tmavě zelené bych u ostatních členů rodiny volila pouze doplňky. Hotové outfity si rozložte vedle sebe na postel a zkontrolujte, jestli k sobě vše ladí, jak má :)

5. Doplňky

Drobné detaily dělají velký rozdíl! Doplňky jako výrazné náušnice, čelenky, brože nebo barevné gumičky mohou dodat vašemu outfitu zajímavý akcent a šmrnc. Nezapomeňte na ně, když budete ladit váš vánoční vzhled.

Nejdůležitější je, abyste se ve svém oblečení cítili pohodlně a užili si focení. Vánoce jsou o radosti a pohodě, tak si to užijte na maximum! 🎄

vánoční focení na vánoční plantáži

Co na sebe na venkovní vánoční focení?

*vánoční foto z loňského roku

Venkovní vánoční scéna bude hlavně o vás a tak je velmi důležité, jaký outfit zvolíte. Můžete sáhnout do červených vánočních barev, nebo neutrálních odstínů. U tohoto typu focení nedoporučuji volit tmavě zelenou barvu, nebo jiné příliš tmavé barvy, ať jste na fotkách hezky výrazní :)

Pokud přemýšlíte, jak obléct sebe a děti stylově, ale zároveň teple, doporučím vám především jedno - vrstvy. Jako spodní vrstvu zvolte termoprádlo a dál vrstvěte tak, aby horní vrstvou zůstal svetřík / svetrové šaty. Na tu půlhodinku sundáte bundy, dětem nasadíte kulichy (pozor na šály, často zakrývají dětem obličeje, nebo se do nich děti schovávají) a bude vám krásně teploučko :)

Vždy platí, že pokud si nejste oblečením jistí a chcete ho zkonzultovat, můžete mi kdykoliv napsat :)